Nieuws

Nieuws


Vrouw ontslagen om cv vol leugens...

2023-11-28

Een halfjaar was de vrouw aan het werk in een zorginstelling op Goeree-Overflakkee, toen de eerste twijfels rezen. Een collega checkte het digitale dossier van de medewerkster, maar een zorgdiploma? Dat kon ze niet vinden. En zo’n diploma is toch écht een vereiste.

Man verliest goedbetaalde baan nadat ex en buurman zijn hond uitlaten

De vrouw kreeg meerdere appjes met het verzoek om dit diploma te laten zien. Toen die appjes niets opleverden, volgde een brief waarin de werkgever schreef te twijfelen aan het bestaan van dit diploma. De werkneemster kreeg drie dagen om helderheid te verschaffen. De vrouw zat inmiddels ziek thuis.

VERZONNEN BAANTJE

Ondertussen had de werkgever ook leugens op het cv van de vrouw ontdekt. Zo was gebleken dat ze niet vier jaar, maar enkele maanden bij een andere zorgorganisatie had gewerkt. Als schoonmaker in vakantietijd en níet als zorgspecialist. Een ander baantje had ze zelfs volledig verzonnen.

Afgelopen voorjaar volgde ontslag op staande voet. De zorgorganisatie zei ‘geen enkel vertrouwen’ meer in de vrouw te hebben. De werkneemster accepteerde dat niet en stapte naar de rechter.

‘VACATURETEKST NIET DUIDELIJK’

Ze stelde dat ze tijdens haar sollicitatiegesprek eerlijk had verteld dat ze de zorgopleiding niet af heeft kunnen ronden, vanwege persoonlijke omstandigheden. In de vacaturetekst stond volgens haar bovendien niet expliciet dat dit diploma een vereiste was.

De rechter concludeerde deze maand echter dat ze ‘essentiële informatie’ heeft achtergehouden en ‘bewust een verkeerde voorstelling van zaken’ heeft gegeven. Het ontslag was dus terecht.

Vrouw ontslagen om cv vol leugens...
Deel dit bericht

Dé specialist in het rekruteren van Terminal personeel

Schrijf je in voor onze job alert en ontvang een baan die bij jouw past!